Welkom!

Breda is een bruisende, gastvrije stad met heel veel mogelijkheden.

Of u nu komt voor de rijke historie,bijzondere hedendaagse architectuur, de heerlijke winkelstraten, museam of een tentoonstelling; in Breda vindt u het allemaal! De stad mocht niet voor niets twee jaar de titel Beste Binnenstad van Nerderland voeren! Bovendien staat Breda tweede in de lijst van meest gastvrije steden. Wilt u even weg van de drukte in de stad? Geen probleem. Prachtige bossen omringen Breda en in het schitterende dal van de rievier de Mark is het heerlijke wandelen en fietsen!

Breda is een historische stad waar verleden, heden en toekomst hand in hand gaan. Naast pronkstukken als de Grote of Onze Lieve Vrouwenkerk, het Kasteel van Breda en het rustieke Begijnhof kent Breda ook prachtige staaltjes hedendaagse architectuur. Het prestigieuze Chassé Theater, Poppodium Mezz en de moderne binnenstadswijk Chassépark zijn uw bezoek meer dan waard. Vergeet u tijdens het winkelen niet af en toe om u heen te kijken? Het zou immers zonde zijn als u de prachtige gevels in de binnenstad en de architectuur van moderne winkelcentra als de Barones en 't Sas u zouden ontgaan.

Toekomst!

'Breda vooruit'zingt de Bredanaar in zijn volkslied. dat Breda inderdaad vooruit wil, bewijzen de grote projecten waarmee de stad zijn blik op de toekomst heeft gericht. Zo is het water teruggebracht in de binnenstad. Met het project de Nieuwe Mark heeft Breda er een belangrijke Sfeermaker bij gekregen.

Ook rond het station van Breda staat de komende jaren van alles te gebeuren. Met de komst van de Fyra heeft Breda er een snelle, rechtstreekse verbinding met Amsterdam en Schiphol bij gekregen. Antwerpen, Brussel en parijs volgen in de toekomst. Onder de noemer Via Breda krijgt het hele stationsgebied een grondige facelift.

Ook aan de achterzijde van het station zijn belangrijke ontwikkelingen met onder andere een geheel nieuw winkelcentra en natuurlijk ontzettend veel woningen!

Meer over Breda

To Do
To Do
activiteiten en uitgaansmogelijk
Shortstay
Shortstay
Alle mogelijkheden op 1 pagina
Sport
Sport
Welke sport past bij u?!
Cultuur
Cultuur
Cultuur
Studie
Studie
studeren in Breda
\